zondag 12 oktober 2014

Even terug in de tijd.

 
 
Dit stuk schreef ik in Frankrijk, vakantie 2014.
Op een ander blog/dagboek site.
Jammer om het 'weg te gooien'......
 
 
 
12 juli 2014.
 
Zuiden.
                                                                                                                
Ik zou niet zeuren en ook niet klagen, maar het was te triest en te koud en vooral te nat! Hier zouden we alle vier ziek worden...zon alleen kon ons redden. Dus donderdag ochtend alles ingepakt en de voortent en luifel klets nat in de klapkar gestopt...betalen en met de vlam in de pijp naar het zuiden. De hoop dat het na Lyon mooi zou zijn was een illusie....het duurde tot na Avignon en ook toen vertrouwden we het niet.
 
Zee....Middellandse Zee dat was de eind bestemming!
En hoe gek, het werd warm, vest kon uit en de zonnebril kon op....top!
 
 
 
  

11 juli 2014.

Zeuren.  
                  
Ik zou natuurlijk vreselijk kunnen gaan zeuren over het slechte weer wat we hebben en dat het dus koud is en niet echt het vakantie/kampeer gevoel oproept, maar dat ga ik niet doen. Positief en zonnig probeer ik me op te stellen, bij ieder straaltje naar buiten en met de oogjes dicht en factor 50 op de neus liggen in de zon. Nog een voordeel, ik heb al bijna een boek uit! Moet er om denken dat ik straks niet zonder zit, gelukkig heeft Lolke ook nog mee, handig een school bibliotheek!!  Het camping leven gaat zijn gangetje, geen handwasjes deze keer...maar direct in de wasmachine en droger. is een voordeel van slecht weer, zo kun je het ook zien, geen weke handen van het soppen in een emmertje in de washokken! En een was aan het lijntje....het waslijntje hangt wel en wacht op het handwasjes, morgen misschien? Stokbrood kopen, koffiezetten old-school met filter en opgieten, afwassen met de hand en rustig een wandelingetje maken langs de Loire....zo ziet de dag er ongeveer wel uit, ondertussen twee 15 jarigen die gaan voetballen in de regen, zwemmen in de regen en veel in de camping kantine hun tijd door brengen, vanwege de Wi-Fi ontvangst!

Al met al, geen geklaag...behalve dat ik alleen meer slippers mee heb en koude voeten heb....zo maar naar de kantine voetbal kijken en warme voeten krijgen! ;-)
7 juli 2014.
 
Digoin.  
                                                                                                   
Na een lange en gezellige reis zijn we aangekomen in het mooi Frankrijk, prachtig mooi weer en de klapkar staat vlot! We hebben ondertussen ervaring, dat kan je wel zien!
Zo even zitten en pauze...het wordt me toch donker en het begint te rommelen! Weg zon, snel de tentjes van de jongens opgezet en hup de klapkar in, regen en hagelstenen...je weet niet wat je ziet in een tijdsbestek van nog geen kwartier!!
 
Vandaag ook veel regen en pas na een uur of 4 wat droog, geen zon maar wel een prima temperatuurtje.....ach morgen beter!!
 

 
 
Informatie:
                                                                                                                                                                                                    
Digoin is een gemeente in het Franse departement SaƓne-et-Loire (regio Bourgondiƫ) en telt 8947 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Charolles.
Op 17 km ten zuidoosten ligt Digoin, ook wel ‘eiland van Charolais’ genoemd. De reden hiervoor is dat Digoin te midden ligt van vele waterwegen: het Canal du Centre en Canal du Roanne, en de rivieren Bourbine, Loire, Aronce en Arroux. U kunt hier een mooie wandeling maken langs de Loire, de kerk bezichtigen in het centrum waar in de zomer elk jaar een ooievaar zijn nest heeft op de toren, het aquaduct over de Loire dat bestaat sinds 1838 en een lengte heeft van 243 meter. Digoin is tevens beroemd om zijn keramiek industrie. U kunt de geschiedenis van de keramiek bezichtigen in het museum en er is een grote winkel waar u de hedendaagse keramiek producten kunt kopen.