zondag 9 november 2014

Oost Duits Keramiek.


Feest.

Vandaag vieren de Duitsers dat het 25 jaar geleden is dat de Berlijnse Muur is gevallen, een nieuw tijdperk breekt dan aan, ook voor het Duitse keramiek!
 
Voor de val werd er gesproken over W. Germany keramiek en keramiek uit de GDR, Oost Duitsland. Ik zal je niet lastig vallen met alle fabrikanten van keramiek en samensmeltingen van oost en west vazen makers, maar de kenmerkende stijl van Oost Duits keramiek is wel bijzonder en geliefd onder de Oost Duits verzamelaars, steeds meer verzamelaars vinden het bijzonder genoeg om te verzamelen merk ik! En terecht, het is minder 'gelikt' en ruwer dan het West Duitse keramiek, minder massa productie en meer sober.
Logisch, soberheid en communisme past goed samen!!
 
Even googlen.....
 
De Berlijnse Muur
 
De Berlijnse Muur is ondanks het feit dat hij vrijwel geheel verdwenen is een begrip onder jong en oud. Deze op sommige plekken bijna honderd meter brede constructie heeft maar liefst 28 jaar de stad Berlijn fysiek in twee stukken verdeeld. De Muur is tegenwoordig één van de weinige wereldwijd bekende bezienswaardigheden die niet op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO voorkomt. Voor mensen die de restanten van de Berlijnse Muur bezoeken is de muur geen prachtig bouwwerk maar een indrukwekkende herinnering aan een tijd die nooit meer voor zou moeten mogen komen. De Berlijnse Muur is het symbool van de Koude Oorlog, een periode waarin de wereldmacht in tweeën gedeeld was: het kapitalistische westen en het communistische oosten.
 
 
 
 


Voorbeelden van Oost Duits keramiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten